Smart Norway blir ny eier av JOBBiT

JOBBiT går fra å være et prosjekt i T:Lab til å spinnes ut i en kommersiell satsning. Etter å ha vært i kontakt med flere aktører har vi valgt å signere en avtale med Smart Norway, som overtar JOBBiT fra 1. april.

JOBBiT går fra å være et prosjekt i T:Lab til å spinnes ut i en kommersiell satsning. Etter å ha vært i kontakt med flere aktører har vi valgt å signere en avtale med Smart Norway, som overtar JOBBiT fra 1. april.

Anne Peggy Møller Schiefloe i T:Lab overlater JOBBiT til Alexander Støvik Kjølstad i Smart Norway
Anne Peggy Møller Schiefloe i T:Lab overlater JOBBiT til Alexander Støvik Kjølstad i Smart Norway fra 1. april 2018. FOTO: Thomas Jergel

JOBBiT har siden 2012 koblet bedrifter i Nord-Trøndelag med potensielle arbeidstakere. Prosjektleder Anne Peggy Møller Schiefloe har jobbet med satsingen siden oppstarten i 2012. Tilgang til rett kompetanse er avgjørende for selskaper som ønsker å utvikle seg, og er like viktig for en etablert virksomhet som for en gründerbedrift. – Derfor har vi vært tilstede på jobbmesser og karrieredager, og i tillegg hatt tett dialog med næringslivet, sier Anne Peggy. Hun mener videre det er viktig å gi personer som er på utkikk etter karrieremuligheter i regionen et jobbnettverk for å komme i posisjon for de spennende jobbene.

Jeg har hatt veldig mange intervju og veiledninger med personer som har ønsket seg jobb. I tillegg har jeg hjulpet flere bedrifter med å skaffe arbeid til ektefelle eller samboer til den som har blitt ansatt.

Anne Peggy Møller Schiefloe

T:Lab fortsetter som samarbeidspartner
JOBBiT har hatt støtte fra Nord-Trøndelag Fylkeskommune, i tillegg til salg av rekrutteringstjenester. Anne Peggy har vært opptatt av å sikre videreføring av JOBBiT: – En viktig del av prosjektet har vært å finne en god forretningsmodell og en kommersiell aktør som kan videreføre prosjektet. Vi har hatt dialog med flere aktører, og jeg er veldig fornøyd med at Smart Norway nå skal overta driften. Jeg er glad for at T:Lab fortsatt skal være en samarbeidspartner til JOBBiT, og at jeg får bidra med min kompetanse og erfaring videre. Hvordan samarbeidet skal fungere vil vi ha klart innen 1. april, sier hun.

Har rekruttert mange via JOBBiT
Alexander Støvik Kjølstad i Smart Norway er også veldig fornøyd med avtalen som nå er signert. – Rekruttering til regionen er noe vi har vært opptatt av i mange år, og for oss var det viktig at JOBBiT ble videreført, forteller han.
Smart Norway leverer digital kommunikasjon og markedsføring via sine datterselskaper Smart Media, Smart Labs og Camerat. Alexander gleder seg til å videreutvikle konseptet. – JOBBiT er et spennende tilskudd til det vi allerede driver med, og vi ser flere synergier mellom JOBBiT og våre eksisterende selskaper, utdyper han. Og at prosjektet har vært en suksess er han ikke i tvil om. – Flere av våre ansatte har kommet via JOBBiT, og vi har hatt stor glede av prosjektet så langt.

Ønsker innspill fra så mange som mulig
Når Smart Norway overtar 1. april vil det kunne bli endringer på hvordan det drives. – JOBBiT skal videreføres, men det skal også videreutvikles, forteller Kjølstad. – Til nå har det vært offentlig finansiering som har bidratt til deler av aktiviteten, og vi må tilpasse driften hvis vi ikke får støtte til disse aktivitetene videre, sier han. Men først ønsker Alexander å bruke tiden fram mot overtagelsen til å få innspill fra andre. – Vi har noen måneder på oss før vi overtar. Derfor håper jeg at de som har meninger om JOBBiT eller ønsker å være en samarbeidspartner tar kontakt med oss, oppfordrer han.

 

Kontaktpersoner ved eventuelle spørsmål:
T:Lab
Anne Peggy Møller Schiefloe (prosjektleder)
Telefon: 406 94 979
E-post: [email protected]

Smart Norway
Alexander Støvik Kjølstad
Telefon: 992 97 399
E-post: [email protected]

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.