Smart Norway blir ny eier av JOBBiT

JOBBiT går fra å være et prosjekt i T:Lab til å spinnes ut i en kommersiell satsning. Etter å ha vært i kontakt med flere aktører har vi valgt å signere en avtale med Smart Norway, som overtar JOBBiT fra 1. april.

JOBBiT går fra å være et prosjekt i T:Lab til å spinnes ut i en kommersiell satsning. Etter å ha vært i kontakt med flere aktører har vi valgt å signere en avtale med Smart Norway, som overtar JOBBiT fra 1. april.

Anne Peggy Møller Schiefloe i T:Lab overlater JOBBiT til Alexander Støvik Kjølstad i Smart Norway
Anne Peggy Møller Schiefloe i T:Lab overlater JOBBiT til Alexander Støvik Kjølstad i Smart Norway fra 1. april 2018. FOTO: Thomas Jergel

JOBBiT har siden 2012 koblet bedrifter i Nord-Trøndelag med potensielle arbeidstakere. Prosjektleder Anne Peggy Møller Schiefloe har jobbet med satsingen siden oppstarten i 2012. Tilgang til rett kompetanse er avgjørende for selskaper som ønsker å utvikle seg, og er like viktig for en etablert virksomhet som for en gründerbedrift. – Derfor har vi vært tilstede på jobbmesser og karrieredager, og i tillegg hatt tett dialog med næringslivet, sier Anne Peggy. Hun mener videre det er viktig å gi personer som er på utkikk etter karrieremuligheter i regionen et jobbnettverk for å komme i posisjon for de spennende jobbene.

Jeg har hatt veldig mange intervju og veiledninger med personer som har ønsket seg jobb. I tillegg har jeg hjulpet flere bedrifter med å skaffe arbeid til ektefelle eller samboer til den som har blitt ansatt.

Anne Peggy Møller Schiefloe

T:Lab fortsetter som samarbeidspartner
JOBBiT har hatt støtte fra Nord-Trøndelag Fylkeskommune, i tillegg til salg av rekrutteringstjenester. Anne Peggy har vært opptatt av å sikre videreføring av JOBBiT: – En viktig del av prosjektet har vært å finne en god forretningsmodell og en kommersiell aktør som kan videreføre prosjektet. Vi har hatt dialog med flere aktører, og jeg er veldig fornøyd med at Smart Norway nå skal overta driften. Jeg er glad for at T:Lab fortsatt skal være en samarbeidspartner til JOBBiT, og at jeg får bidra med min kompetanse og erfaring videre. Hvordan samarbeidet skal fungere vil vi ha klart innen 1. april, sier hun.

Har rekruttert mange via JOBBiT
Alexander Støvik Kjølstad i Smart Norway er også veldig fornøyd med avtalen som nå er signert. – Rekruttering til regionen er noe vi har vært opptatt av i mange år, og for oss var det viktig at JOBBiT ble videreført, forteller han.
Smart Norway leverer digital kommunikasjon og markedsføring via sine datterselskaper Smart Media, Smart Labs og Camerat. Alexander gleder seg til å videreutvikle konseptet. – JOBBiT er et spennende tilskudd til det vi allerede driver med, og vi ser flere synergier mellom JOBBiT og våre eksisterende selskaper, utdyper han. Og at prosjektet har vært en suksess er han ikke i tvil om. – Flere av våre ansatte har kommet via JOBBiT, og vi har hatt stor glede av prosjektet så langt.

Ønsker innspill fra så mange som mulig
Når Smart Norway overtar 1. april vil det kunne bli endringer på hvordan det drives. – JOBBiT skal videreføres, men det skal også videreutvikles, forteller Kjølstad. – Til nå har det vært offentlig finansiering som har bidratt til deler av aktiviteten, og vi må tilpasse driften hvis vi ikke får støtte til disse aktivitetene videre, sier han. Men først ønsker Alexander å bruke tiden fram mot overtagelsen til å få innspill fra andre. – Vi har noen måneder på oss før vi overtar. Derfor håper jeg at de som har meninger om JOBBiT eller ønsker å være en samarbeidspartner tar kontakt med oss, oppfordrer han.

 

Kontaktpersoner ved eventuelle spørsmål:
T:Lab
Anne Peggy Møller Schiefloe (prosjektleder)
Telefon: 406 94 979
E-post: [email protected]

Smart Norway
Alexander Støvik Kjølstad
Telefon: 992 97 399
E-post: [email protected]