Sigmund skal fremme merkevaren Høylandet

Ansettelsen av ny arrangementskoordinator i Høylandet kommune ble en suksess, og Sigmund Røtnes Widerberg fra Kolbotn er allerede godt i gang med jobben.

Høylandet kommune og Norsk Revyfaglig Senter inngikk tidligere i år et samarbeid for å finne en arrangementskoordinator som kunne ta Namdalskommunen inn i framtida. På grunn av en litt utradisjonell stillingsutlysning, skrevet av kommunikasjonsansvarlig i Norsk Revy: Marte Fløan Beisvåg, og deling av denne på JOBBiT og sosiale medier, fant de til slutt den perfekte kandidaten i Sigmund Røtnes Widerberg.

Hanne Vilja Sagmo er daglig leder i Norsk Revy
Hanne Vilja Sagmo

Norsk Revyfaglig Senter er Norges fagsenter for revy, i tillegg til å ha ansvaret for gjennomføringen av NM i revy, og er dermed en av Norges mest attraktive arbeidsplasser for revyglade mennesker. De har få utfordringer med å skaffe seg søkere, men på grunn av beliggenheten, er det derimot litt vanskeligere å få folk utenfor regionen til å flytte dit, forklarer daglig leder i Norsk Revy Hanne Vilja Sagmo.

– Folk på landet er gjerne litt tøffere, derfor må vi prøve å finne en måte på å appellere til de som bor i byene. Jeg synes det er viktig å få nytt blod til regionen, som kanskje kan se den med andre øyne og tenke nyskapende. Vi må tåle å bli sett utenfra. Det som trøndere ikke synes er så eksotisk, kan imidlertid andre synes er det. For å tiltrekke oss disse menneskene, trenger vi folk som tenker nytt og utradisjonelt.

Verdens kuleste jobb

For å spre det glade budskap, oppfordrer hun til deling av stillingsannonser i sosiale medier, da det ofte ikke er så lett å finne disse selv. Det var nemlig slik Sigmund Røtnes Widerberg, ble tipset om stillingen.

Sigmund jobbet med masteroppgaven sin i internasjonale relasjoner i Edinburg, Skottland da han så artikkelen som var skrevet om stillingen. Han nølte ikke et sekund med å søke.

Artikkelen var veldig interessant og kreativt skrevet. Det er jo verdens kuleste jobb! Det er akkurat slikt utviklingsarbeid med spennende arbeidsoppgaver som jeg liker å drive med. Jeg så også at jobben hadde oppstartstid like etter jeg skulle levere masteroppgaven min, så det var klart at jeg måtte søke på den da.

– Sigmund Røtnes Widerberg

Som arrangementskoordinator skal han lede arbeidet med revyfestivalen i samarbeid med en arrangementskomité, han skal jobbe tett på lag og foreninger i kommunen og han skal fremme merkevaren Høylandet. Dette er han allerede veldig godt i gang med.

– Sigmund har mye av det vi ser etter. Han er innovativ og har god kompetanse på å arrangere store mesterskap i idretten, deriblant i regi for Norsk Bryteforbund. Han har også flere ulike lederverv, og som gründer har han vært med å starte bedrifter, sier Hanne.

Sigmund Røtnes Widerberg synes at han har fått verdens kluleste jobb og gleder seg veldig til videre arbeid fremover. FOTO: Tor Ivar Viken
Sigmund Røtnes Widerberg synes at han har fått verdens kluleste jobb og gleder seg veldig til videre arbeid fremover. FOTO: Tor Ivar Viken

Gøy på Høylandet

Sigmund trives godt i jobben. Det at omgivelsene er noe mer annerledes og roligere enn i Edinburg, bryr han seg ikke så mye om. Han har nok å fylle dagene med.

– Det er veldig fint på Høylandet, og det er alltid noe å finne på hvis man legger litt arbeid i det. Man bør være selvgående og ta kontakt med lokalbefolkningen for å bli kjent med dem. Til andre som kommer utenfra og vurderer å flytte hit, vil jeg oppfordre dem å gjøre det. Høylandet er en bygd hvor det er mye som skjer.

Det er i alle fall travle tider for Sigmund nå fremover. Norsk Revy har allerede begynt oppkjøringen til neste års høydepunkt på Høylandet, nemlig Revyfestivalen 2019.

– Vi er for tiden inn i en kreativ prosess der vi planlegger Revyfestivalen, men det kommer også til å være jevnlige arrangementer utover vinteren og våren. Det gleder jeg meg til, avslutter han.