Metall Bygg søker prosjektleder for å møte morgendagens vekst

Har du lyst til å bli ekspert på stålbygg? Metall Bygg Nord er en av landets beste innen nærings- og lagerbygg. På bakgrunn av en stadig økende etterspørsel i markedet og for å styrke kapasiteten i selskapet ytterligere, søker de nå etter en målbevisst prosjektleder.

Med et akevittbrenneri i kjelleren og tilholdssted på en gammel og ærverdig gård i Steinkjer, er Metall Bygg Nord ingen vanlig arbeidsplass for et entreprenørfirma.

– Vi får ofte høre fra kunder at det alltid er artig og veldig trivelig å komme på møter her, og så får vi noen kommentarer på interiøret, sier styreleder i Metall Bygg Nord Hermod Holte Fledsberg og ler.

Lokaler hos Metall Bygg Nord. Foto
Metall Bygg Nord holder til på By gård i Steinkjer.

Ledende på stålbygg

Metall Bygg AS ble etablert i 2009 og har vokst til å bli en sentral aktør innenfor sine markedsområder på Sørlandet. Høsten 2016 ble søsterselskapet Metall Bygg Nord AS etablert med kontor på Steinkjer. Denne avdelingen hadde i 2018 en omsetning på 50 millioner og teller i dag 7 medarbeidere. Selskapet har også en betydelig ordrereserve på ca. 100 millioner.

– Vi har et unikt produkt, som er disse stålbyggene. Det er få bedrifter som bare spesialiserer seg på nærings- og lagerbygg. Når man driver med en nisje, så blir man naturligvis veldig god på det etter hvert. Derfor er vi nå landsledende på dette segmentet. Siden oppstart for tre år siden har vi gått fra 13 millioner til snart 100 millioner i omsetning – og det uten å ha drevet noen som helst markedsføring utad, sier Hermod.

Han forteller videre at Metall Bygg sjeldent er ute på anbud, nettopp fordi de driver med denne nisjen. Det er også utelukkende tidligere kunder som tar kontakt og som anbefaler dem videre.

– Jeg vil si vi har høy tillit i markedet. Oppdragene bare havner i fanget på oss nå, smiler Hermod som synes det nesten begynner å bli litt for mange. Vi forventer å vokse enda mer, og det er derfor vi nå ønsker å knytte til oss enda en prosjektleder.

Styreleder Hermod Fledsberg og prosjektleder Audun Melhus. Foto
Styreleder Hermod Holte Fledsberg (t.v.) og prosjektleder Audun Melhus forteller at det er stor pågang fra kunder, og at selskapet på veldig kort tid har blitt landsledende på stålbygg.

Jobb med de beste i bransjen!

Som prosjektleder i Metall Bygg har du ansvar for økonomi og fremdrift på dine prosjekter. Fra kontrakt er signert til prosjektet er overlevert har du god dialog med både kunde, samarbeidspartene og leverandører. Det er ikke et krav at du er utdannet byggingeniør, men du bør være byggteknisk – og erfaring kan kompensere for manglende utdannelse.

– Er man fersk i bransjen, kan det være viktig med ingeniørutdanning. Man må også ha evnen til å lære fort, for det er hektiske dager og det kan gå litt fort i svingene. Med lang erfaring er ikke dette like viktig, utdyper Hermod.

– Jeg tror denne jobben vil være artig både for en nyutdannet og en erfaren, for her blir man ekspert på stålbygg, legger han til.

Som prosjektleder i Metall Bygg har man muligheten til å bli ekspert på stålbygg. Foto
Som prosjektleder i Metall Bygg har du mulighet til å bli ekspert på stålbygg

En spennende og variert hverdag

Trond Mære, som tidligere har erfaring fra byggebransjen som byggmester og prosjektleder, begynte å jobbe i Metall Bygg i fjor. Han fattet interesse for bedriften fordi han syntes presentasjonen og måten å bygge på er genial.

– Byggene kommer forholdsvis raskt opp, og man ser resultatet veldig fort. Det synes jeg er veldig spennende. Ingen stålbygg er like heller, selv om det kanskje kan virke sånn. Hvert bygg lever sitt liv, og utfordringene er også deretter, forklarer Trond.

Siden oppstarten har selskapet bygd sju næringsbygg fra Stjørdal i sør til Brønnøysund i nord. I dag har de ni prosjekter på gang, der det største er byggingen av Innovarena på Rørvik havn i Vikna. Ellers er tre av prosjektene de jobber med nå lokalisert i Trondheim, ett i Mo i Rana, samt flere langs Namdalskysten tilknyttet oppdrettsnæringa. Sammen med søsterselskapet Metall Bygg AS på Sørlandet, er målet å bli landets ledende leverandør av stålbygg.

– Jeg vil virkelig oppfordre til å søke på jobben som prosjektleder, spesielt hvis man har ganske lik bakgrunn som min, for da får man prøvd seg på et nytt segment med nye og artige utfordringer som man lærer mye fra. Det er også fint å jobbe i Metall Bygg, fordi alt er veldig profesjonelt lagt opp. Da jeg kom inn her som ny mann og skulle ha riktige arbeidsverktøy, var dette allerede klargjort for meg. I tillegg vil jeg nevne at jeg trives veldig godt, og så er ingen dager like.

Vil du ha muligheten til å bli spesialist på stålbygg, og synes det høres spennende ut å lede en prosess fra A til Å som prosjektleder i Metall Bygg Nord, bør du søke innen søknadsfristen 7.april.

For spørsmål angående stillingen, ta kontakt med styreleder Hermod Fledsberg: tlf: 918 26 645, mail: [email protected]

Søknad sendes til [email protected]