Leter etter deg som skaper morgendagens verftsindustri

Aktivitet, innovasjonsvilje og store utviklingsmuligheter preger hverdagen i Moen Marin. Nå investerer selskapet tungt i rekruttering og nye fasiliteter.

Moen Marin er bransjeledende innen nybygg av båter, service, tjenester og vedlikehold til maritime næringer i Norge. Nå tar det tradisjonsrike industriselskapet sats og rekrutterer kompetente fagfolk for å møte dagens og morgendagens vekst. I løpet av kort tid skal Moen Marin blant annet ansette operatører, arbeidsledere og operasjonsleder.

Mangfoldet er en styrke

– Det har skjedd utrolig mye her de siste årene, og det kommer til å fortsette. Noe av det jeg setter mest pris på med å jobbe i Moen-systemet er at døra alltid er åpen for nye ideer. Det er viktig, for dagens maritime næringer drives av høy innovasjonstakt og rask utvikling, understreker Hans Rørstrand.

Moen-prosjektlederen understreker at dagens arbeidsstokk på om lag 90 motiverte menn og kvinner består av en fin miks av ungt pågangsmot og mer tilårskommen rutine. Et ubetinget gode for en bedrift med utviklingsambisjoner, mener Rørstrand.

– Flere generasjoner og mennesker med variert kulturbakgrunn fører utvilsomt til at vi ser ting på forskjellige måter. Dermed blir det enklere å løse utfordringer og oppgaver. Vi ser hele tiden nye veier, sier Rørstrand.

– Folkene som jobber her kan så mye forskjellig, jeg har nesten ikke tall på hvor mange ulike fagbrev som finnes her. Jeg har utviklet meg enormt mye siden jeg begynte i Moen Marin. Utviklingsmulighetene vokser i takt med bedriften.

– Johnny Neerland.

Kolvereidmannen angrer ikke et sekund på at han for knappe to år siden tok med seg kone og barn og flyttet heim fra Fredrikstad.

– Jeg trives utrolig godt her. Arbeidsdagene er varierte – plutselig sitter du i bilen på vei for å hjelpe en kunde. Aktivitetsnivået er høyt, og det liker jeg, sier Neerland.

Namdalskysten – mulighetenes region

Aktiviteten går også på høygir i regionen småbarnsfaren har returnert til. Namdalskysten, lengst nord i Trøndelag, preges av historisk vekst i næringsliv og befolkningsutvikling. I løpet av årene som kommer skal bedriftene her ute skape intet mindre enn 1000 nye arbeidsplasser. Regionen er flere ganger kåret til en av landets beste næringsregioner, i skarp konkurranse med landets storbyregioner. Utviklingen er synlig nær sagt overalt; i form av nye boligområder, flere industriarealer, havner, nyetableringer og et stadig sterkere privat og offentlig handels- og tjenestetilbud.

– Det er enkelt å skaffe seg en god bolig her. Arbeidsmarkedet er også så variert at det var lett å skaffe jobb til to personer, og det var selvsagt helt avgjørende for at vi valgte å flytte fra storbyen til Kolvereid, understreker Neerland.

– Kolvereid er trygt og godt. En veldig god plass å vokse opp, rett og slett. Det er lett å komme i kontakt med folk, og mer enn nok å ta seg til på fritida, legger han til.

Moen-Marin-Ansatte.Foto
Moen Marin tar sats og rekrutterer kompetente fagfolk for å møte dagens og morgendagens vekst. Fra venstre: Hans Rørstrand, Lasse Leirvik og Johnny Neerland.

Fra lærling til arbeidsleder i ekspressfart!

I 2012 gikk Lasse Leirvik inn portene ved Moen Marin i Kolvereidvågen for første gang. Lærlingen fikk raskt utfordrende oppgaver, og etter endt læretid sto arbeidsgiveren klar med tilbud om fast jobb til den ferske fagarbeideren. I dag jobber Leirvik som arbeidsleder i Moen Marin.

– Det tok bare to år, det. Som arbeidsleder har jeg personalansvar for en gruppe mennesker, med alt det innebærer av oppfølging. Det er fint å få jobbe med mennesker på den måten også, sier Leirvik.

De samme menneskene møter Leirvik også på fritida, gjerne gjennom bedriftsidrettslaget eller rett og slett over en kaffekopp for å prate litt «skit».

Mennesker og muligheter

Det er med andre ord menneskene det handler om. Folk som vil noe, og som hver eneste dag jobber for å utvikle både seg selv, bedriften de jobber i og samfunnet som omgir dem. Det handler om å jobbe, bo og leve, rett og slett.

– Jeg er veldig optimistisk med tanke på framtida. Moen Marin gjør noen tunge investeringer både i form av flere ansatte og nye anlegg, sier Leirvik og kaster blikket mot den splitter nye og toppmoderne verksteds- og lagerhallen som er i ferd med å reise seg i Kolvereidvågen.

En ny og gigantisk hall er også på trappene ved tørrdokka i Ottersøy ved det travle Nærøysundet. Etterspørselen etter båter, service og mennesker med fagkunnskap fortsetter å vokse.

For å si det enkelt: Moen Marin kommer til å trenge folk – mange folk – i årene som kommer.

Vil du vite mer om mulighetene i Moen Marin? Selskapet har ledige stillinger som elektriker for maritime motorer, fagarbeidere, motormekaniker og skipsdesigner

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.