JOBBiT – Markedsfører karrieremuligheter i Trøndelag

Fra å være en portal med tradisjonelle stillingsannonser for bedrifter i Trøndelag, satser JOBBiT nå videre som et omdømmebyrå som skal bistå bedriftene med å synliggjøre ledige stillinger og karrieremuligheter gjennom innholdsmarkedsføring.

Etter at Smart Norway overtok eierskapet i JOBBiT 1. april 2018, har det pågått en lengre prosess for å videreutvikle konseptet. Fra å være en portal med tradisjonelle stillingsannonser for bedrifter i Trøndelag, satser JOBBiT nå videre som et omdømmebyrå som skal bistå bedriftene med å synliggjøre ledige stillinger og karrieremuligheter gjennom innholdsmarkedsføring.

Å fremstå som en attraktiv arbeidsplass blir stadig viktigere for å rekruttere dyktige medarbeidere. Da må bedriften by på seg selv, fortelle hvorfor man burde søke og kanskje også flytte til et nytt sted for å ta akkurat den jobben. Det ønsker JOBBiT å bistå arbeidsgiverne med.

- Alexander Kjølstad

Forteller de gode historiene

Daglig leder Alexander Støvik Kjølstad

Tanken er å produsere artikler som gjennom å fortelle de gode historiene gir et bedre innblikk i hvorfor man bør søke, enn det man får i de mer tradisjonelle stillingsutlysningene. Ved å presentere dette i en annen form, har JOBBiT også helt andre muligheter til å bruke visuelle virkemidler som filmsnutter eller animasjoner og bilder.

– For å tilrettelegge for dette har vi gått over til en ny nettside som gir oss mulighet til å designe hver enkelt sak individuelt. På denne måten kan vi gi de potensielle søkerne en smakebit av arbeidshverdagen som venter, og løfte fram det som er attraktivt med akkurat denne stillingen. Er arbeidsplassen lokalisert ute i distriktene, handler det også mye om å fortelle hvorfor det kan være fordelaktig å bosette seg der, sier Alexander.

I tillegg til å skrive og publisere artikkelen på jobbit.no så bistår JOBBiT med annonsering i aviser og på sosiale medier. I samarbeid med datterselskapene Smart Media, Smart Labs og Camerat kan JOBBiT dessuten produsere både film, animasjon og foto.

– For de rundt 850 bedriftene og organisasjonene som allerede er kunder av Smart Media eller Camerat, vil det være en ekstra fordel, ettersom vi har laget nettsidene og dermed også kan bistå med publisering av artikkelen på deres egne nettsider.

Nytt system for søknadshåndtering

Alexander forteller at også søknadssystemet vil bli byttet ut i løpet av kort tid. En viktig prioritet ved valg av løsning har vært at det skal være enkelt for brukerne, og det skal fungere like godt på mobil som på PC.

– Den nye, moderne løsningen er langt mer fleksibel enn det vi tidligere har vært vant med. Den gjør det mye enklere for kandidatene å søke på stillinger og definere hvilke varslinger de ønsker om fremtidige stillingsutlysninger.

Han presiserer at løsningen også er mer brukervennlig for arbeidsgiverne ettersom den gir god oversikt over kandidatene og muliggjør sortering og evaluering på ulike nivåer.  I tillegg tilfredsstiller den kravene i den nye personvernforordningen (GDPR).

– Vi gleder oss veldig til å få den nye løsningen på plass, forhåpentligvis allerede i løpet av oktober.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Prosjektleder Linda Bomann, rekrutteringsrådgiver Inger Mari Bomo, skribent Camilla Haugseth Hoem og daglig leder Alexander Støvik Kjølstad ser frem til å bygge videre på JOBBiT som omdømmebyrå.
Prosjektleder Linda Bomann, rekrutteringsrådgiver Inger Mari Bomo, skribent Camilla Haugseth Hoem og daglig leder Alexander Støvik Kjølstad ser frem til å bygge videre på JOBBiT som omdømmebyrå.

Tilbyr rekrutteringstjenester i samarbeid med Adecco

Tidligere i år inngikk JOBBiT et samarbeid med rekrutteringsbyrået Adecco, og nå som det nye konseptet er på plass har Alexander stor tro på at samarbeidet vil være en viktig ressurs for bedriftene som ønsker bistand med å finne en ny medarbeider.

– Det er veldig bra for oss og våre kunder, at vi nå har noen som er del av et større globalt apparat, helproffe på rekruttering og med god kjennskap til lover og regler på dette området. Det betyr at vi kan gi et enda bredere tilbud til våre kunder.

Alexander forklarer at i tillegg til å markedsføre stillingen og tiltrekke flere relevante søkere, kan JOBBiT dermed også bistå arbeidsgiverne med å finne den best egnede kandidaten for jobben gjennom å tilby administrering og evaluering av søknader, gjennomføring av personlighetstester og intervju.

– Vi har med andre ord mye å tilby både store og små arbeidsgivere i jakten på nye medarbeidere. Det er også verdt å merke seg at det er rimeligere å annonsere på finn.no via JOBBiT, da vi har partneravtaler som gjør det enklere å forhandle seg frem til en pris.

– JOBBiT er en del av et større byrå med til sammen 25 ansatte og som tilbyr mange ulike tjenester innen digital kommunikasjon og markedsføring. Vil du ha en spennende stillingsutlysning med gode digitale verktøy for å håndtere søknadsprosessen, må du ta kontakt med oss, oppfordrer Alexander.