Falstads Regnskapsservice søker utadvendte medarbeidere

Å være regnskapsfører er langt mer enn å trykke inn tall. Falstads Regnskapsservice på Innherred er nå på leting etter deg som kan rådgi og kommunisere effektivt med kundene.

Falstads Regnskapsservice ønsker vekst i hele sitt geografiske nedslagsfelt som strekker seg fra Trondheim til Namsos. Nå har de startet jakten på en ny regnskapsfører. Det vil si, de trenger så mye mer enn en regnskapsfører.

– Å være regnskapsfører i dag er noe helt annet enn for bare noen år siden. I dag må du i langt større grad sette deg inn i kundens behov. Du blir kundens rådgiver, ja gjerne kundens økonomisjef, sier daglig leder i Falstads Regnskapsservice, Frode Steen

Teknologi og rådgivning

Nå er regnskapskontoret med 30 ansatte på jakt etter en som kan fylle denne rollen på levangerkontoret. Det trengs en person som har interesse for å ta i bruk ny teknologi og ikke er redd for å ta en førende rolle på økonomisiden til kundene sine.

Som på så mange andre områder er det nemlig en rivende teknologisk utvikling også i regnskapsbransjen. Flere har spådd at det ikke lenger er behov regnskapsførere om 20 år.

Det er ikke Steen enig i.

– Vi mener det fortsatt er behov for de som kan ta regnskap for bedrifter. Det er noe du trenger utdanning og ikke minst erfaring for å gjøre på en god måte, sier han.

Faglig leder Leiv Tore Berg
Viktig fagkompetanse: Faglig leder i Falstads Regnskapsservice, Leiv Tore Berg, sier det fort blir feil når folk uten fagkunnskap tar regnskapene sine.

Trenger erfaring

Faglig leder Leiv Tore Berg er enig. Han sier de har hjulpet flere kunder som har forsøkt å ta regnskapsjobben selv.

– Systemene kan gjøre mye, men vi ser at det kan bli mye feil når folk tar regnskapene sine selv. De som ikke har utdanning og jobber med regnskap til daglig har ikke kompetanse til å fange opp feilene, sier Berg.

Digitalisering og økt automatisering er noe Falstads Regnskapsservice tar på alvor. I løpet av våren 2020 lanserer de blant annet en ny app. Denne forenkler kundekontakten og gjør digitale signeringer lettere.

På samme tid blir dagens regnskapsprogrammer bedre, enklere og mer effektive. Det gjør sitt til at regnskapskontorer ser etter medarbeidere med en helt annen kompetanse enn tidligere. Det gjelder spesielt på det personlige plan.

– Du kan ikke lenger være en innesluttet type som sitter på et kontor og puncher tall. I dag må du være langt mer på hogget. Du har også nye verktøy og andre arbeidsoppgaver nå enn tidligere, sier Steen.

I dag gir Falstads Regnskapsservice økonomiske råd til kundene sine på lik linje med bankene. Dette betyr en helt annen kontakt med kundene enn før.

Alt i sanntid

Kundene krever også mer, samtidig som de forventer at regnskapskontoret til enhver tid har oppdatert informasjon.

– I dag er alt digitalisert og regnskapene har blitt mer sømløse. Tilgjengeligheten er bedre siden alt er tilgjengelig i sanntid, sier Steen.

Når Falstads Regnskapsservice søker etter en ny medarbeider ser de derfor etter en som kan skape gode relasjoner ut mot kundene. Steen sier de gir nye regnskapsførerne mye tillit og stor frihet.

Daglig leder i Falstads Regnskapsservice, Frode Steen
Mer rådgivning: Dagens regnskapsførere får en stadig større rådgiverrolle sier daglig leder i Falstads Regnskapsservice, Frode Steen.

Voksende behov

Tidligere jobbet Falstads Regnskapsservice mye med historiske ting.

– Vi ser at det er et voksende behov for rådgivning utover generell regnskapsføring. De viktige beslutningene for selskapet bør gjøres på bakgrunn av gode analyser og behovsprøving/ markedsundersøkelser istedet for historiske regnskapstall. Dette hjelper vi kundene med i dag, sier han.

Falstads Regnskapsservice har stor tro på at det fortsatt er et voksende behov for fagfolk som kan regnskap.

– Vi pleier å si at en nyutdannet regnskapsfører må jobbe hos oss mellom to og tre år før han eller hun kan kjøre regnskap helt selv.

Han mener det viktigste argumentet for å bruke regnskapsfører handler om én ting:

– Vi ønsker at kunden fokuserer på det som de er gode på og tjener penger på, så skal vi være en god rådgiver og støttespiller på økonomi.